Iconos cabecera

Els municipis de Girona celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (11/10/2015)

- Girona acollirà més d’un centenar d’activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015 entre l’11 i el 18 d’octubre, sota el lema “Tria. Canvia. Combina”.
- La Setmana compta amb el suport de 88 organismes i entitats adherides, entre ajuntaments, consells comarcals, i operadors de transport, entre altres.

Èxit en les adhesions a la Setmana de la Mobilitat a Girona

La setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura arranca aquest diumenge 11 i s’allarga fins el 18 d’octubre. Al llarg d’aquests dies, els diferents ajuntaments proposen activitats dirigides a fomentar l’ús de mitjans de transport alternatius, amb la intenció de cercar una nova mobilitat que minimitzi els efectes de l’ús del vehicle privat.

El lema d’aquest any, ‘Tria. Canvia. Combina’, proposa avançar cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos per augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe és una bona forma de millorar la salut i estalviar.

63 municipis implicats

A l’àrea de Girona, durant aquesta setmana, 63 municipis, 5 consells comarcals, 7 operadors de transport públic i 13 entitats de les comarques de Girona faran nombroses activitats amb l’objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe a la ciutat.

L’ATM de l’Àrea de Girona juntament amb les 88 entitats adherides a la Setmana, han preparat un munt d’activitats lúdiques que es duran a terme al llarg d’aquesta setmana, a més, els municipis adherits han presentat un seguit d’accions de caràcter permanent per a aconseguir una mobilitat més sostenible i segura.


Objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

- Els objectius principals de la Setmana són els següents:
- Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
- Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
- Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
- Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
- Reflexionar sobre com pot afectar a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat (contaminació atmosfèrica, congestió, inactivitat física). Viatjar en transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Activitats on participa l’ATM de Girona

A banda de les activitats organitzades pels municipis i les entitats, l'ATM de Àrea de Girona organitza activitats pròpies dins del seu àmbit de l’11 al 18 d’octubre:

Inspecció tècnica de bicicletes (ITB): Punt de revisió mecànica de bicicletes per aconseguir tenir el vehicle en bon estat: greixat correctament, frens en bon estat, pressió d'aire a les rodes..., per tal d’assegurar una bona conducció i millora de la seguretat.

o Quan i on:
10 d’octubre, 10:00 – 13:00h; av. Emili Grahit de Girona
16 d’octubre, 18:00 – 21:00; pl. de les Nacions, Bescanó
17 d’octubre, 16:00 – 19:00; Espai la Pineda, Sant Gregori
24 d’octubre, 10:00 - 13:00 h, pl. Major, Amer
o Organitza: L'ATMG i Mou-te en bici

Jornades sobre transport públic per a la gent gran: l’objectiu és sensibilitzar els més grans de la importància de mantenir-se actiu i de sortir, tot fent servir el transport públic amb seguretat. L’activitat consisteix en una part teòrica, més una part pràctica de caminar + bus.

o Quan i on:
13 d’octubre, 10:00 – 14:00; centre cívic del Barri Vell de Girona
15 d’octubre, 09:30 - 14:00; centres cívic de Taialà i Santa Eugènia
o Organitza: L'ATMG, el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona

Concurs d’auques de mobilitat: destinat a escoles, es busca la millor historieta de mobilitat. Es tracta de que les escoles que hi participin, organitzin una jornada amb una classe d’entre 5è de primària i segon d’ESO, perquè els creïn una historieta sobre mobilitat. El premi consisteix en un dia de circuit d’educació viària en bicicleta a l’escola.

o Quan i on: el termini d’entrega d’auques s’acaba el 31 d’octubre
o Organitza: L'ATMG i el SCT.

Per més informació sobre les activitats de la SMSS a la demarcació podeu consultar el web mobilitat.gencat.cat/setmana

Nota de premsa (41 kB)

Els municipis de Girona celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

[Tornar a Notícies]

 
Pl. Pompeu Fabra, 1 (Seu Generalitat Girona) 17002 – GIRONA