Iconos cabecera

Els municipis de Girona celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (15/09/2016)

• Enguany se celebra del 16 al 22 de setembre, sota el lema “Mobilitat intel·ligent. Economia potent.”

• Algunes de les activitats que s’organitzen són: caminades, curses de transport, tallers de reparació de bicicletes i pedalades

• El dia 22 de setembre se celebra el Dia Mundial Sense Cotxes, que es farà, entre altres, a les quatre capitals de província: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona

Èxit en les adhesions a la Setmana de la Mobilitat a Girona

La setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura arranca el dijous 16 de setembre i s’allarga fins finals de mes. Al llarg d’aquests dies, els diferents ajuntaments proposen activitats dirigides a fomentar l’ús de mitjans de transport alternatius, amb la intenció de cercar una nova mobilitat que minimitzi els efectes de l’ús del vehicle privat.

Sota el lema ‘Mobilitat intel·ligent, economia potent’, la Setmana del 2016 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyant-nos del domini absolut del cotxe particular i dirigint-nos cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col•lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres, en comptes d’agafar el cotxe, pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

A l’àrea de Girona, un 24% més de municipis que l’any anterior, faran nombroses activitats amb l’objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe a la ciutat.

Els ajuntaments dels municipis de la província de Girona participen activament, organitzant diverses activitats de caminar, de bicicleta, de transport públic o de mobilitat. Més d’un 84% dels municipis amb més de 10.000 habitants han participat aquest any a Girona.

Gràcies a la col·laboració de tots aquests participants, Catalunya s’està convertint en un referent europeu per al foment de la mobilitat sostenible, segura i saludable. Segons dades 2015, ja se situa en segona posició, darrera d’Àustria, en nombre d’adhesions d’ajuntaments a la Setmana.

L’ATMG ha estat l’entitat encarregada, un any més, d’actuar com a coordinadora de les diferents activitats que es duen a terme a les comarques gironines.

Objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
• Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
• Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
• Reflexionar sobre com pot afectar a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat (contaminació atmosfèrica, congestió, inactivitat física). Viatjar en transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Activitats organitzades per l’ATM de Girona

A banda de les activitats organitzades pels municipis i les entitats adherides a la Setmana, l'ATM de l’àrea de Girona organitza activitats pròpies dins del seu àmbit, que es resumeixen en el següent calendari:

Nota de premsa SMSS 2016 (2 MB)

Els municipis de Girona celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

[Tornar a Notícies]

 
Pl. Pompeu Fabra, 1 (Seu Generalitat Girona) 17002 – GIRONA