Iconos cabecera

L'ATM de Girona acorda congelar les tarifes del transport públic per a l'any 2021 (28/12/2020)

El Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat Girona ha decidit mantenir les tarifes del transport públic per al proper 2021.

Així s’acorda congelar la tarifa mitjana ponderada del sistema tarifari integrat a l’àrea de Girona i els títols propis dels operadors.

Pel que fa les targetes sense contacte reutilitzables que serveixen per carregar i recarregar els títols de transport del sistema tarifari de l’àrea de Girona, també s’han congelat, mantenint el preu d’adquisició.

En el document adjunt es poden veure els preus dels diferents títols de transport per a l’any vinent.

Per consultar quin títol s’adapta millor a les necessitats de cada persona usuària, es pot fer ús del “Cercador de títols” que es troba a “l’Àrea de Consulta” del web de l’ATM de l’àrea de Girona, en el següent enllaç: http://www.atmgirona.cat/consultes/ca. Aquesta àrea pretén servir com a eina per facilitar a la persona usuària l’elecció de l’abonament de transport més idoni, econòmicament i funcionalment, en funció dels viatges mensuals a realitzar.

Compensació de títols no consumits durant l’estat d’alarma

El 10 de juliol de 2020 es va iniciar la compensació dels títols de transport no consumits durant l’estat d’alarma, establert pel Real Decret 463/2020 per la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada per la COVID-19, amb un termini de fins el 31 de desembre de 2020 per recuperar-los.

El Consell d’Administració va aprovar que tots aquests títols caducats i no acabats de consumir durant el període de confinament, tindran un període addicional de carència fins el 31 de març de 2021.

4 milions de viatges

Pel que fa a l’evolució dels viatgers, l’ATM preveu tancar el 2020 amb una xifra que potser no superarà els 4 milions de viatges. Això significa un decrement d’un 48% respecte de l’any 2019 i, en valors absoluts, suposa gairebé 3,8 milions de validacions menys.

Tot i així, l’índex d’integració pel que fa a l’ús dels títols integrats del sistema tarifari integrat ha crescut, i es troba al voltant del 48%.

El títol T-10 és el que més ha crescut, donada la situació d’incertesa, al ser el títol més flexible, els títols T-10/30 i T-50/30 són els següents títols més utilitzats i representen gairebé el 50%.

Els títols socials T-12 s’han reduït, tenint en compte que a causa de la situació de l’estat d’alarma, les escoles i instituts van estar tancats.

DOGC_tarifes2021 (917 kB)

[Tornar a Notícies]

 
Pl. Pompeu Fabra, 1 (Seu Generalitat Girona) 17002 – GIRONA