Iconos cabecera

El proper 26 d'abril arrenca la quarta edició de la Setmana sense Soroll (22/04/2021)

- Les Administracions Públiques tindran l'oportunitat d’implantar mesures permanents de prevenció de la contaminació acústica durant la Setmana Sense Soroll 2021
- Fins el 2 de maig es realitzaran activitats de sensibilització i divulgació adreçades a professionals de l’àmbit acústic, la comunitat educativa i a la ciutadania en general
- El Departament de Territori i Sostenibilitat proposa el Cicle de seminaris en línia a qui vulgui saber més sobre la contaminació acústica del seu entorn i participar als espais habilitats

El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà entre el 26 d’abril i el 2 de maig la quarta edició de la Setmana sense soroll (SSS21). Sota el lema “Stop soroll!”, la setmana coincideix l’últim dimecres del mes d’abril amb la celebració del Dia Internacional de la Sensibilització vers el soroll. El soroll, entès com a sons molestos que percep l’oïda, es considera un tipus de contaminació que perjudica la salut de les persones i deteriora la qualitat ambiental del territori.

A través de la Setmana sense soroll, el Departament vol posar en valor les actuacions i accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. Mitjançant l’adhesió a la SSS21, les administracions públiques podran implantar mesures permanents de prevenció i control de la contaminació acústica, dins els seus àmbits d’actuació. Al mateix temps s’impulsarà la col·laboració per optimitzar recursos i poder oferir solucions ràpides i eficaces.

Durant la Setmana també es promouran iniciatives de prevenció de la contaminació acústic i es donarà visibilitat a les eines de gestió i control en aquest àmbit.

La SSS del 2021 busca engrescar tant ajuntaments com biblioteques, centres educatius, associacions o empreses del sector per posar en valor totes aquelles actuacions que permetin millorar la qualitat acústica del nostre entorn.


Participació i divulgació

Entre les activitats proposades destaca el Cicle de seminaris en línia, a través dels quals, coneixerem què són els mapes estratègics de soroll ambiental i com entendre la informació que contenen. Durant el cicle també es presentarà el nou recurs d’aprenentatge i servei sobre acústica ambiental en equipaments municipals, s’explicarà quins nivells de soroll global podem rebre a nivell de façana dels habitatges, com a receptors acústics sensibles, i, quins són els recursos que té la ciutadania a la seva disposició per tal de fer front a les molèsties per soroll.

També s’ha organitzat l’activitat “Fotografiem el silenci”, destinada tant als centres educatius com a les biblioteques i centres de documentació. Els participants hauran de fer una fotografia o un fotomuntatge mostrant diferents fonts de soroll acompanyades d’un missatge o reflexió que promogui la reducció de la contaminació acústica, i fer-ne difusió a les xarxes socials amb les etiquetes #EscolaSenseSoroll #BiblioSenseSoroll i #SSSoroll2021.

Així mateix, les biblioteques i centres de documentació que s’adhereixin a la Setmana sense Soroll sensibilitzaran sobre la qualitat acústica, el soroll i els valors del silenci organitzant activitats i difonent els seus fons documentals. A més, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, les biblioteques públiques de la Generalitat de Catalunya i els centres amb documentació ambiental distribuiran punts de llibre als usuaris amb la imatge de la Setmana.

Totes les activitats de la SSS es poden consultar en el visor d’Instamaps: http://mediambient.gencat.cat/ca/05ambitsdactuacio/atmosfera/contaminacio_
acustica/setmana-sense-soroll/accions-activitats/

El proper 26 d'abril arrenca la quarta edició de la Setmana sense Soroll

[Tornar a Notícies]

 
Pl. Pompeu Fabra, 1 (Seu Generalitat Girona) 17002 – GIRONA