Iconos cabecera

Es posa en marxa la targeta integrada T-50/30 de l'Àrea de Girona (15/07/2008)

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat continua amb la implantació gradual del sistema tarifari integrat a l'Àrea de Girona. Així, a partir d'avui els usuaris disposaran de la nova targeta T-50/30, un títol unipersonal que permet realitzar 50 desplaçaments durant 30 dies, amb els corresponents transbordaments i estalvi econòmic.

Amb aquest ja són dos els abonaments integrats disponibles a l'Àrea de Girona, juntament amb la T-MES, que es va implantar a mitjans de juny. A partir de setembre, es preveu incorporar també la T-10 i la T-10/30.

T-50/30 en funcionament a l'Àrea de Girona:

A partir d'avui, els usuaris del transport públic de l'Àrea de Girona disposaran de la nova targeta T-50/30, adscrita al sistema tarifari integrat. Aquest abonament unipersonal permet realitzar un total de 50 viatges, durant 30 dies des de la primera validació.

D'aquesta manera, l'oferta de bitllets integrats a l'Àrea de Girona s'amplia, atès que els usuaris també compten amb la T-MES, que es va implantar a mitjans del mes de juny.

Així, l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de l'Àrea de Girona continua amb la implantació gradual del sistema tarifari integrat, d'acord amb el calendari previst. Properament, durant el mes de setembre, s'incorporaran els dos abonament que resten per incorporar a la xarxa integrada, la T-10 i la T-10/30.

46 municipis i més de 5 milions de viatgers

La integració tarifària es basa en un sistema que permet als usuaris disposar de diferents títols de transport per utilitzar els autobusos urbans i interurbans amb un únic bitllet. L'objectiu és facilitar la mobilitat dels viatgers per tal d'incrementar l'ús del transport públic enfront del vehicle privat. Per fer-ho, es flexibilitza l'oferta i les possibilitats tarifàries i es potencia la intermodalitat entre les diferents línies de transport públic urbanes i interurbanes, de manera que els usuaris puguin realitzar transbordaments sense que suposi una despesa addicional.

De moment, la integració s'implanta a l'Àrea de Girona, que abasta un total de 46 municipis repartits entre les comarques del Gironès, el Pla de l'Estany i La Selva, que sumen en conjunt més de 248.000 habitants. De cara al futur, però, s'estudiarà també la viabilitat tècnica i econòmica d'estendre el sistema a altres comarques gironines, d'acord amb les necessitats de mobilitat de la població.

En el territori que abasta l'Àrea de Girona, un total de 3,9 milions viatgers van utilitzar el
transport públic l'any 2006, mentre que durant l'any 2007, aquesta xifra va pujar fins a més de 4,7 milions d'usuaris, i al 2008, es calcula que en seran més de 5 milions. Actualment, un total de 10 línies urbanes de Girona i Salt i 16 línies interurbanes de transport públic operen en aquesta zona.

Amb l'extensió del sistema tarifari integrat, Girona s'uneix a Lleida i a la Regió Metropolitana de Barcelona en l'aplicació d'aquest sistema. L'objectiu de la Generalitat és implantar-ho a tot el territori l'any 2012, tal i com recull el Pla de Transport de Viatgers 2008-2012. En aquest sentit, continua treballant perquè a finals d'estiu s'estengui al Camp de Tarragona i al 2009 al Bages.

Set zones a l'Àrea de Girona

L'Àrea de Girona es divideix en set zones que estableixen les diferents tarifes a aplicar, tenint en compte els criteris de distància recorreguda i els serveis de transport que les connecten.

D'aquesta manera, s'unifica el preu del transport públic de cadascuna de les zones,
independentment del nombre de mitjans utilitzats i dels intercanvis realitzats entre els
diferents operadors. La tarifa dependrà del nombre de zones del recorregut de cada
desplaçament, amb un màxim de 3 zones tarifàries.

En el cas que l'origen i la destinació del viatge siguin municipis contigus, però situats en una altra zona tarifària, es podrà utilitzar un abonament per una sola zona, sempre que no es realitzi cap transbordament

Xarxa de venda i atenció al client

Les targetes T-50/30 es poden adquirir al Centre d'Atenció al Client (CAC) de l'ATM (situat a l'estació d'autobusos de Girona, de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 20.00 hores), i a través de la xarxa de venda i recàrrega que s'aniran posant en funcionament progressivament a partir d'avui (quioscos, estancs i administracions de loteria, entre d'altres), distribuïts per diferents poblacions de l'Àrea de Girona, amb un cost d'emissió de 2 euros. La T-10 i la T-10/30 s'incorporaran al mateix sistema de venda el setembre vinent.

La targeta T-MES personalitzada només es pot adquirir a través del CAC i dels Consells
Comarcals del Gironès, Pla de l'Estany i la Selva, amb un cost d'emissió de 3 euros.

[Tornar a Notícies]

 
Pl. Pompeu Fabra, 1 (Seu Generalitat Girona) 17002 – GIRONA