A partir del 2 d’abril serà gratuït viatjar en transport públic dins l’àmbit de l’ATM

A partir del 2 d'abril serà gratuït viatjar en transport públic dins l'àmbit de l'ATM

sense imatge

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha comunicat avui al Consell Executiu un nou paquet de mesures en diversos àmbits de la seva competència per tal d’aportar liquiditat a famílies i empreses i minimitzar els efectes econòmics vinculats a la crisi sanitària del coronavirus.

El Departament ja ha implementat accions en aquest sentit.

Ara, el Departament presenta un nou conjunt de propostes en matèria de residus, mobilitat i infraestructures del transport i habitatge, per ampliar encara més la cobertura dels ajuts a particulars, empreses, autònoms i entitats, que sumen 50 milions més.

*En materia de transport públic*

La Generalitat impulsa la seva gratuïtat temporal, mentre sigui vigent l’estat d’alarma regulat pel Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d’altri que no prestin serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19.

En aquest sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat farà una resolució de gratuïtat dels serveis de transport públic que depenen directament de la Direcció General de Transports i Mobilitat del Govern i que no estan adscrits a cap de les Autoritats del Transport territorials.

D’altra banda, els consells d’administració de les ATM territorials van aprovar ahir, 31 de març de 2020, adoptar també aquesta mesura.

Així doncs, a partir del *2 d’abril* i mentre sigui vigent l’estat d’alarma, totes aquelles persones obligades a desplaçar-se, segons el decretat per l’estat d’alarma, podran *viatjar gratuïtament en transport públic de viatgers dins l’àmbit de l’ATM de Girona*.

Cada operador de transport terrestre de viatgers aplicarà aquesta gratuïtat segons la seva pròpia política d’empresa i, seguint les recomanacions de seguretat.

https://www.amtgirona.cat/upload/doc/noticies/pYipGXaiFS.pdf

https://www.amtgirona.cat/upload/doc/noticies/DOGC1791534_tarifes_covid19