Els estudiants de la UdG inicien una campanya per al transport sostenible

Els estudiants de la UdG inicien una campanya per al transport sostenible

Els estudiants de la UdG inicien una campanya per al transport sostenible

« Vine a la UdG en transport sostenible »

El Consell d’Estudiants de la Universitat de Girona (UdG) posa en marxa una campanya publicitària de foment de l’ús del transport públic, pensada pels estudiants i per als estudiants.

La campanya “Vine a la UdG en transport sostenible”, que durant les properes setmanes s’estendrà arreu del territori de les comarques gironines en tota mena de suports, compta amb el suport de la pròpia  UdG, el Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Renfe, Consorci ATM de Girona i l’Ajuntament de Girona, i s’ha presentat aquest matí, en roda de premsa, a la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior (EPS) al Campus Montilivi.

Han intervingut Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; Quim Salvi, rector de la UdG; i l’estudiant Esteve Alonso, en representació del Consell d’Estudiants de la UdG.

L’equip de la UdG s’ha desplaçat per tot el territori per crear un suport publicitari innovador que promogui l’ús de diferents tipus de mobilitat sostenible, creant situacions inversemblants dins el context de quotidianitat que viuen tots els estudiants quan van a classe. La singularitat de la campanya rau en el fet que ha estat ideada i portada a terme pels mateixos estudiants, utilitzant els canals i el llenguatge més adient per aquest col·lectiu.

El tren, el bus, la bici o el simple fet d’anar a peu en els vídeos que proposen esdevenen així escenaris d’històries que pretenen sensibilitzar tota la comunitat per dirigir-la a un futur on la mobilitat sigui més responsable amb el medi ambient i, al mateix temps, proposar noves formes comunicatives per poder fer arribar el missatge de manera més efectiva.

Amb aquesta campanya la UdG reforça el missatge institucional de sostenibilitat que durant tot aquest curs serà present, i que constituirà l’eix central de l’acte d’inauguració de curs que tindrà lloc el dijous dia 13 d’octubre a l’Aula Magna Modest Prats.

El rector, Quim Salvi, ha donat dades de mobilitat de l’estudiantat i ha explicat que “un 23% arriba a peu a les facultats”. Així mateix, “les opcions d’anar a peu, en bus o en bicicleta a la UdG dupliquen les del vehicle motoritzat, i si s’afegeix la opció de vehicle compartit, arriba fins a un 65%.” A la UdG, es calcula que el préstec de bicicletes i el vehicle compartit suposen una reducció de més de 26 tones de CO2.

Una campanya que per a Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat, “encaixa amb els objectius del Departament de lluita contra el canvi climàtic i la contaminació”. Així mateix, Rius ha posat en valor “l’ambició i la qualitat de la iniciativa”.

L’estudiant Esteve Alonso, per la seva banda, ha fet èmfasi en que es tracta d’una campanya “pensada pels estudiants i per als estudiants”.