L’ATM de Girona congela les tarifes dels títols de transport públic per quart any consecutiu

L'ATM de Girona congela les tarifes dels títols de transport públic per quart any consecutiu

sense imatge

El Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de l’àrea de Girona (ATMG) ha acordat congelar les tarifes que han de regir el sistema tarifari integrat l’any 2018 per a cadascun dels títols de transport públic d’aquest àmbit. Per quart any consecutiu, es mantenen els preus dels bitllets i abonaments gràcies a què la Generalitat i les administracions consorciades mantenen les seves aportacions al sistema tarifari integrat.

*Creixement continu des de 2013*

Pel que fa a l’evolució de la demanda, durant els primers 10 mesos d’aquest 2017, més de 6 milions de persones han usat el sistema de transport públic de l’ATM de Girona, el que suposa un increment d’un 4% (gairebé 280.000 viatgers més) respecte del mateix període de 2016. Aquestes xifres confirmen la consolidació de la recuperació de la demanda iniciada l’any 2013. (Veure document adjunt).

L’ús dels títols ATM creix en tots els modes de transport. L’increment és més pronunciat en el cas del transport públic interurbà, on més de la meitat dels seus usuaris viatgen amb els bitllets i abonaments integrats de l’àrea de Girona. Per títols, els abonaments més usats són el T-10 i el T-10/30, amb un 20% i 20,2% d’ús respectivament, seguit del T-50/30, amb un 18,9%. (Veure document adjunt).

D’altra banda, també es mantenen congelades les tarifes per l’any que ve dels trens de Regionals i de les línies interurbanes d’autobús que no formen part del sistema tarifari integrat.

https://www.amtgirona.cat/upload/doc/noticies/QGDFYGlnpG.pdf

https://www.amtgirona.cat/upload/doc/noticies/2017_NdP_balanç