Municipis i Generalitat es reuneixen a l’Ajuntament de Girona per treballar el Pla de mobilitat de l’àrea urbana

Municipis i Generalitat es reuneixen a l'Ajuntament de Girona per treballar el Pla de mobilitat de l'àrea urbana

sense imatge

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president del Comitè Executiu del Consorci ATMG, Pere Saló i Manera, s’han reunit aquest matí amb alcaldes, regidors i diversos tècnics municipals dels ajuntaments de l’àrea urbana de Girona amb l’objectiu de redactar un Pla de mobilitat conjunt. La iniciativa implicaria els municipis de Girona, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Vilablareix.

La trobada ha tingut lloc avui a les 11.30 h a la Sala de Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Girona i ha permès posar sobre la taula la voluntat de tots els consistoris gironins presents a la reunió en relació amb la mobilitat interurbana, marcar pautes de coordinació i establir les bases per a un calendari de treball.

La proposta que s’ha debatut avui busca posar solució als reptes comuns que afronten els deu municipis veïns en matèria de mobilitat, una situació que es va posar de manifest en la sessió de la Taula de Mobilitat del dia 13 de febrer de 2019. En aquell moment, els diversos ajuntaments van donar suport a la possible creació d’un pla conjunt per a tots aquells municipis de l’àrea urbana de Girona amb mobilitat íntimament interdependent.

En aquest sentit, el pla tractaria qüestions com la xarxa de vies ciclables, els camins per a vianants, el transport públic, la organització dels espais d’aparcament, les bones pràctiques en el forment de la mobilitat sostenible, activa i segura, o la redacció de la normativa municipal relativa a la circulació de taxis o de vehicles de mobilitat personal.

Els plans de mobilitat urbana (PMU) són el document bàsic que permet configurar les estratègies de mobilitat sostenible dels municipis de Catalunya. El PMU actual de Girona es va aprovar el 14 de desembre de 2015 i és vigent fins al 2020.