“Nosaltres i tu, fem un viatge segur”: la nova campanya de l’ATM sobre la seguretat del transport públic

“Nosaltres i tu, fem un viatge segur”: la nova campanya de l’ATM sobre la seguretat del transport públic

sense imatge

*“Al transport públic, nosaltres prenem les mesures de prevenció necessàries. Tu actues amb corresponsabilitat”*. Aquest és el punt de partida de la nova campanya que s’inicia sobre la seguretat a tota la xarxa de transport públic. La campanya vol remarcar les mesures que des de fa mesos estan prenent tots els operadors de la xarxa, a la vegada que recorda i agraeix totes les mesures que han de prendre les persones usuàries. Amb la corresponsabilitat entre empreses operadores i persones usuàries, s’aconsegueix que el risc de contagi al transport públic sigui mínim.

*La seguretat de tothom és responsabilitat de tothom*

Aquest és l’objectiu: mostrar que la seguretat de tothom és responsabilitat de tothom. Les mesures preses pels operadors perden sentit sense la col·laboració de les persones usuàries i viceversa. Per això, la campanya engloba bona part de les mesures que cal prendre per garantir la seguretat al transport públic, però ho fa posant en valor, també, les que s’estan prenent des de la xarxa de transport públic, com la desinfecció de vehicles i estacions. Tots els operadors ja han estat certificats, o estan en procés de ser-ho, com a espais segurs per empreses certificadores, que garanteixen que el protocol de desinfecció que se segueix és adequat.

*“Nosaltres renovem constantment l’aire que respires, tu mires de no parlar”*

Una altra de les mesures clau per millorar la seguretat al transport públic, és la qualitat i salubritat de l’aire que s’hi respira, que està garantida. En aquest sentit, les empreses operadores han reforçat en els últims mesos els sistemes de ventilació i renovació de l’aire, i actualment, un vehicle renova totalment l’aire cada entre 2’5 minuts i 7, depenent del mode de transport. Paral·lelament a aquesta mesura, l’ATM recorda a les persones usuàries que, quan evitem parlar, deixem de llançar gotícules i aerosols. La campanya, doncs, recomana també viatjar en silenci a tota *la xarxa de transport públic*: tren i autobusos urbans i interurbans.

Altres missatges de la campanya es refereixen a:
• l’ús correcte de la mascareta i conseqüentment a no menjar ni beure
• evitar aglomeracions i quan sigui possible les hores punta – entre 6 i les 9 del matí –
• rentar-se les mans abans i després d’accedir al transport públic
• i no viatjar en cas de ser potencial element de contagi – per trobar-se malament o estar en quarantena preventiva -.