Posada en marxa de la nova línia de bus entre Salt i la Universitat de Girona

Posada en marxa de la nova línia de bus entre Salt i la Universitat de Girona

sense imatge

La companyia Teisa i la Generalitat posaran en marxa, dilluns vinent, la nova línia d’autobusos entre Salt i la Universitat de Girona (UdG). S’anomenarà L9, estarà operativa de dilluns a dissabtes feiners –exceptuant el mes d’agost– i, pel que fa a la seva freqüència, passarà un autocar cada hora. Des de Salt, la ruta començarà al carrer Miquel Martí i Pol (al costat de la piscina municipal). El seu recorregut continuarà per l’avinguda Països Catalans, al llarg de la qual hi haurà tres parades (a la plaça Sant Cugat, a l’altura de l’Estació Jove i al davant d’un Mercadona). Des de Països Catalans seguirà pel passeig d’Olot de Girona, pel carrer Emili Grahit (on farà aturada davant de les facultats d’Infermeria i de Medicina de la UdG) i, finalment, pujarà per l’avinguda Montilivi fins a la Facultat de Ciències. En aquesta direcció, el primer bus sortirà a les 7.35 h i l’últim, a les 21.35 h.

El disseny del seu traçat s’ha treballat entre els Ajuntaments de Salt i Girona, i l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona. El servei es prestarà amb un nou autobús urbà de 35 seients i 2 places per a cadires de rodes, amb capacitat de fins a 100 passatgers entre asseguts i drets. A banda, de Girona cap a Salt, el primer vehicle es podrà agafar a les 8.09 h i el darrer, a les 21.09 h. De la Facultat de Ciències del campus Montilivi es dirigirà a l’avinguda Montilivi, després farà parada a la Facultat de Medicina i a la d’Infermeria, continuarà pel carrer Emili Grahit i pel passeig d’Olot. I, ja a Salt, el recorregut transcorrerà pel carrer Alfons Moré, l’hospital Santa Caterina, l’avinguda de la Pau –a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (Euses), la zona de l’Espai Gironès i la dotzena i última parada serà al carrer Martí i Pol.

El gerent de Teisa, Àlex Gilabert, destaca que aquesta línia complementa l’oferta de transport públic entre Salt i Girona i farà que els usuaris es puguin desplaçar ràpidament als centres universitaris i de formació (a Euses, a les facultats d’Emili Grahit, al campus Montilivi i a la residència universitària), a zones comercials com la de l’eix Migdia de Girona o a l’Espai Gironès, així com a l’hospital Santa Caterina.