>
Preguntes freqüents

Preguntes freqüents

La caducitat dels títols adquirits durant l’any en curs són vàlids fins el proper canvi de tarifes sense perjudici del període addicional de carència en que es poden fer servir l’any següent al de la seva adquisició. Pels canvis de tarifes no efectuats el dia 1 de gener, les caducitats poden ser diferents a les habituals. En aquests cas consulteu-les al següent enllaç:

Tarifes

Les targetes sense contacte tenen vida útil de 8 anys a comptar des de la seva primera activació, excepte les targetes personalitzades no ordinàries, que poden tenir una caducitat inferior determinada per les seves condicions d’ús.

El sistema tarifari integrat (STI)

L’ATM de l’àrea de Girona va posar en marxa el sistema tarifari integrat que permet a tots els usuaris utilitzar els diferents sistemes de transport (bus urbà, interurbà i tren de rodalies) amb una única targeta, dins l’àmbit integrat de l’àrea de Girona.

És un sistema molt senzill i que facilita moure’s lliurement pel Gironès, per la Garrotxa, part de la Selva i pel Pla de l’Estany, amb importants avantatges econòmics. Permet fer un desplaçament (origen – destinació) amb transbordaments sense cost dins d’un límit horari.

El temps de què disposes és:

  • Per a una zona, 1 hora i 15 minuts.
  • Per a dues zones, 1 hora i 30 minuts.
  • Per a tres zones, 1 hora i 45 minuts.

La targeta sense contacte és el suport dels títols integrats de transport, que poden ser:

  • Personalitzades, a l’anvers de les quals hi figuren el nom, cognoms de la persona usuària.

N’hi ha de diferents tipus:
– Ordinària
– T-16
– T-JOVE
– Per a famílies nombroses o monoparentals

  • Anònimes, en què no figura cap tipus d’informació de la persona usuària.

Les targetes personalitzades:

Presencialment al Centre d’Atenció al Client (CAC) de l’ATM o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Edifici de la Generalitat a Girona (pl. Pompeu Fabra, 1).  De manera diferida a través del correu electrònic infoatm@atmgirona.cat. En aquests darrers cas, cal adjuntar una fotocòpia del DNI (ambdues cares) amb el formulari corresponent signat. Tenen un cost d’emissió de 3,50 €.

Les targetes anònimes:

Al Centre d’Atenció al Client (CAC) de l’ATM, a les taquilles núm.4 i núm.10 de Barcelona bus i Sarfa o a qualsevol dels punts adherits a la xarxa de venda de l’ATM (quioscos, estancs, llibreries, entre d’altres) distribuïts per diferents poblacions de l’àrea de Girona: https://www.atmgirona.cat/xarxa-de-venda-i-recarrega/. Tenen un cost d’emissió de 2,50 €.

Els formularis els trobareu al següents enllaç:

Formularis de sol·licitud de targetes personalitzades ATM

Són editables i es poden portar electrònicament en el mòbil o per correu electrònic, a infoatm@atmgirona.cat

Molt fàcil. Quan pugis al bus urbà o interurbà, o vagis a agafar el tren de rodalies, atansa la targeta al lector o màquines de l’estació de trens. La targeta ATM disposa de la tecnologia sense contacte, d’aquesta manera, automàticament, descompta el viatge de la targeta. Cal validar la targeta cada vegada que fas un transbordament. Les targetes T-10, T-10/30 i T-50/30 permeten fer un màxim de tres transbordaments a diferents modalitats de transport en un mateix desplaçament sense reducció de saldo.

Pots recarregar la teva targeta al Centre d’Atenció al Client (CAC) de l’ATM, a les taquilles núm. 4 i núm. 10 de l’estació d’autobusos (Barcelona Bus i Sarfa) a qualsevol dels punts adherits a la xarxa de venda de l’ATM distribuïts per diferents poblacions del  Gironès, part de la Selva i part del Pla de l’Estany, que trobareu a https://www.atmgirona.cat/xarxa-de-venda-i-recarrega/.

Pots recarregar un títol abans de consumir tot el saldo o abans de que caduqui. En canvi, si vols carregar a la targeta un títol diferent a l’existent, has d’esperar que s’hagi exhaurit o caducat.

La targeta ATM et dóna llibertat de moviment, estalvi i comoditat. Segons el tipus de desplaçament o títol que has de carregar, pots gaudir d’un estalvi entre 0,5€ i 3,42€ per viatge.

Exemples:
Un usuari que es desplaça per dues zones, amb la targeta ATM carregada amb un títol qualsevol, tindrà la possibilitat de fer transbordaments gratuïts en una franja horària determinada, sense haver de comprar un bitllet nou per cada canvi d’autobús, dins una franja horària.

** Si advertiu algun tipus d’error, agrairíem que ens ho notifiqueu a través del correu electrònic: infoatm@atmgirona.cat **