El sistema tarifari integrat de l’ATM de l’àrea de Girona compleix 10 anys

El sistema tarifari integrat de l’ATM de l’àrea de Girona compleix 10 anys

sense imatge

El sistema tarifari integrat de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de l’àrea de Girona (ATMG) fa 10 anys. El 12 de juny de 2008 l’ATMG va posar en marxa el sistema tarifari integrat, que ha permès a les persones usuàries optar al transport públic amb més avantatges i a la vegada contribuint a fomentar una mobilitat més sostenible.

Va ser un sistema innovador i únic a Catalunya, que es va implantar simultàniament a Lleida i al Camp de Tarragona.

Es tracte d’una targeta amb tecnologia sense contacte, que permet carregar-hi títols multiviatge a un cost més econòmic que els bitllets senzill que hi havia abans de la integració. També permet realitzar transbordaments d’un transport públic a un altre fent un sol pagament amb un màxim de tres transbordaments per arribar al seu destí.

Si fem balanç d’aquests últims deu anys, podem comprovar que el transport públic ha augmentat de 2.319.032 viatgers més que abans de la integració, això suposa més d’un 50%, passant de gairebé 5 milions a més de 7,3 milions de viatgers.

L’ATMG ja té gairebé 100.000 targetes en circulació que han obtingut un resultat històric amb més de 3 milions de viatges. Això suposa que un 45% dels usuaris del transport públic ho fan amb targetes integrades.

L’ATMG vol agrair a totes les persones usuàries del transport públic haver fet, d’aquest projecte, una realitat consolidada a dia d’avui.