Iconos cabecera

A partir del 2 d'abril serà gratuït viatjar en transport públic dins l'àmbit de l'ATM (01/04/2020)

A partir del dia 2 d'abril i mentre duri l'estat d'alarma regulat pel Reial Decret-llei 10/2020, serà gratuït viatjar en transport públic dins l'àmbit de l'ATM de l'àrea de Girona.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha comunicat avui al Consell Executiu un nou paquet de mesures en diversos àmbits de la seva competència per tal d’aportar liquiditat a famílies i empreses i minimitzar els efectes econòmics vinculats a la crisi sanitària del coronavirus.

El Departament ja ha implementat accions en aquest sentit.

Ara, el Departament presenta un nou conjunt de propostes en matèria de residus, mobilitat i infraestructures del transport i habitatge, per ampliar encara més la cobertura dels ajuts a particulars, empreses, autònoms i entitats, que sumen 50 milions més.

En materia de transport públic

La Generalitat impulsa la seva gratuïtat temporal, mentre sigui vigent l’estat d’alarma regulat pel Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d'altri que no prestin serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19.

En aquest sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat farà una resolució de gratuïtat dels serveis de transport públic que depenen directament de la Direcció General de Transports i Mobilitat del Govern i que no estan adscrits a cap de les Autoritats del Transport territorials.

D’altra banda, els consells d’administració de les ATM territorials van aprovar ahir, 31 de març de 2020, adoptar també aquesta mesura.

Així doncs, a partir del 2 d’abril i mentre sigui vigent l'estat d'alarma, totes aquelles persones obligades a desplaçar-se, segons el decretat per l'estat d'alarma, podran viatjar gratuïtament en transport públic de viatgers dins l’àmbit de l’ATM de Girona.

Cada operador de transport terrestre de viatgers aplicarà aquesta gratuïtat segons la seva pròpia política d'empresa i, seguint les recomanacions de seguretat.

DOGC1791534tarifescovid19 (41 kB)

A partir del 2 d'abril serà gratuït viatjar en transport públic dins l'àmbit de l'ATM

[Tornar a Notícies]

 
Pl. Pompeu Fabra, 1 (Seu Generalitat Girona) 17002 – GIRONA